13 de maig 2014

El jesuïta Jacint Alegre ha estat considerat “venerable”

Segons s’ha sabut en les darreres hores, el jesuïta Jacint Alegre i Pujals, nascut a Terrassa el 1874 i mort a Barcelona el 1930, ha rebut el reconeixement de les seves virtuts heroiques pel papa Francesc. Aquesta confirmació representa un important pas cap a la seva beatificació i el primer cap a la canonització i consideració de sant.

Segons el web de Jesuïtes de Catalunya: “Si durant tota la seva vida va estar preocupat i va tenir una preferència pels pobres i malalts, els darrers anys de la seva vida, aquesta preocupació es manifesta d'una forma més intensa. Realitzà diverses peregrinacions a Lourdes acompanyant malalts, i entre 1925 i 1930 el seu nom ja era ben conegut i a ell acudien moltes persones, malalts de tot tipus i sobretot aquells que estaven abandonats. D'aquesta inclinació del P. Alegre pels més abandonats i necessitats sorgeix la idea de la fundació d'un hospital o institució especial per a ells. El resultat va ser el Cottolengo del P. Alegre (1)“.

Podeu veure, amb aquest text, una estampa, amb relíquia del seu fèretre, impresa l’any 1954.


1 “El P. Alegre, impulsor del Cottolengo, ha estat declarat "venerable" pel Papa Francesc” [en línia] Jesuïtes de Catalunya [Consulta: 13 de maig de 2014] Disponible a: http://jesuites.net/el-p-alegre-impulsor-del-cottolengo-ha-estat-declarat-venerable-pel-papa-francesc