17 de gen. 2014

Les ermites de Manlleu a les televisions locals i comarcals de Catalunya

Aquest cap de setmana, s’emet per la freqüència de les televisions locals i comarcals de Catalunya acollides a La Xarxa un reportatge dedicat a Manlleu. 

La ciutat és la protagonista de “ El dia oportú”, secció del programa “El temps  oportú”. En una breu aparició, en la qual vaig tenir el goig de participar, es convida als catalans i catalanes a visitar les ermites manlleuenques. 

Aquests edificis religiosos ens ofereixen una visió panoràmica de la implantació i difusió del a cristianisme al terme manlleuenc. Des de Sant Esteve de Vila-setrú, existent des de l’antiguitat tardana i dedicada al protomàrtir, fins al santuari de Puig-agut, amb titulars de devoció moderna com el Sagrat Cor, la Mare de Déu de Lourdes i sant Josep, passant per sant Julià de Vilamirosa, d’implantació franca a l’alta edat mitjana, i Sant Jaume de Vilamontà, que aixecada a mitjan segle XIX en un vot de poble recorda una construcció anterior de la baixa edat mitjana com correspon al sant apòstol vinculat al “seu” camí vers Galícia.

Podeu veure el reportatge filmat pel 9 TV: