13 de maig 2014

El jesuïta Jacint Alegre ha estat considerat “venerable”

Segons s’ha sabut en les darreres hores, el jesuïta Jacint Alegre i Pujals, nascut a Terrassa el 1874 i mort a Barcelona el 1930, ha rebut el reconeixement de les seves virtuts heroiques pel papa Francesc. Aquesta confirmació representa un important pas cap a la seva beatificació i el primer cap a la canonització i consideració de sant.

Segons el web de Jesuïtes de Catalunya: “Si durant tota la seva vida va estar preocupat i va tenir una preferència pels pobres i malalts, els darrers anys de la seva vida, aquesta preocupació es manifesta d'una forma més intensa. Realitzà diverses peregrinacions a Lourdes acompanyant malalts, i entre 1925 i 1930 el seu nom ja era ben conegut i a ell acudien moltes persones, malalts de tot tipus i sobretot aquells que estaven abandonats. D'aquesta inclinació del P. Alegre pels més abandonats i necessitats sorgeix la idea de la fundació d'un hospital o institució especial per a ells. El resultat va ser el Cottolengo del P. Alegre (1)“.

Podeu veure, amb aquest text, una estampa, amb relíquia del seu fèretre, impresa l’any 1954.


1 “El P. Alegre, impulsor del Cottolengo, ha estat declarat "venerable" pel Papa Francesc” [en línia] Jesuïtes de Catalunya [Consulta: 13 de maig de 2014] Disponible a: http://jesuites.net/el-p-alegre-impulsor-del-cottolengo-ha-estat-declarat-venerable-pel-papa-francesc

3 comentaris:

Zerosetze ha dit...

Sant Josep Benet Cottolengo té uns goigs a dues tintes que porten com a subtítol “patró del ‘Cottolengo del P. Alegre’ de Barcelona”. En una segona edició, de mida més petita i més sencills, el revers porta una notícia biogràfica sobre “El siervo de Dios R.P. Jacinto Alegre y Pujals, S.I.” i està imprès a “Barcelona, Año Santo de 1950” El propòsit és aconseguir “su reconocimiento por verlo pronto exaltado en la santa Iglesia”. Un cop més els goigs sont testimonis de les aspiracions populars i de les devocions dels barcelonins, en aquest cas. Ara sembla que arriba el cas!

Joan Arimany i Juventeny ha dit...

Hola Nora,
Moltes gràcies per la informació. Sempre és un goig comptar amb més dades, en aquest cas profètiques.

Joan Arimany i Juventeny ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.