17 de nov. 2013

Els Bisbat de Vic clou l’Any de la Fe i recorda els nous beats de la diòcesi

El Bisbat de Vic va cloure l’Any de la Fe amb una missa, oficiada ahir diumenge, presidida pel bisbe Romà Casanova. En aquesta celebració la diòcesi va exercir l’acció de gràcies pel reconeixement , el passat 13 d’octubre a Tarragona, de trenta nous beats vinculats a la demarcació eclesiàstica. La festa va coincidir amb l’inici del Pla diocesà de Pastoral, per al període 2013-2014, oberta pel matí al Seminari vigatà amb la ponència “Simfonia de santedat: un repte a les necessitats d’avui”,  a càrrec  de mossèn Robert Miracle; la idea de santedat, amb la incorporació dels recents beats, serà el fil conductor d’aquest curs tot just encetat. Es va aprofitar, també, per commemorar el Dia de la Catedral.  

La cerimònia es va iniciar amb una processó per l’interior del temple en la qual es conduïen les relíquies dels nous beats i dels sants de la diòcesi. Un a un, ha estat llegit l’ esbós biogràfic dels beats mentre es duia fins a prop de l’altar un ciri encès, com a símbol de la fe, que era col·locat davant la corresponent imatge; igualment, es duia una rosa vermella, simbolitzant la sang vessada en les morts violentes que els fa considerat “màrtirs” per l’Església formant un sol ram.

Posteriorment, en l’homilia el bisbe Casanova ha recordat la finalització de l’Any de la Fe i ha tingut un especial esment per als beats dient que “els sants manifesten la glòria de Déu i la glòria de l’Església així com els sants i beats de la diòcesi són la nostra glòria”. Ha finalitzat dient que “ser sants no només és possible sinó que és una necessitat”.