30 d’oct. 2013

Propera novetat editorial: 'Sants tradicionals catalans'

Molt aviat serà a les llibreries de tot Catalunya una novetat editorial sobre el món de l’hagiografia catalana. Es tracta de Sants tradicionals catalans publicat per Farell Editors (en la seva col·lecció La Talaia) i del qual en sóc autor.

La tradició popular narra l’existència d’un bon nombre de sants amb singular devoció a Catalunya. Són, especialment, aquells que han rebut culte a partir de les seves relíquies i dels quals, el poble, en desconeixia els trets biogràfics. La imaginació col·lectiva se’ls va fer propis tot omplint aquest buit amb narracions fabuloses més pròpies del fet llegendari que de la realitat.

Aquest volum recull el coneixement que es té d’aquests sants i santes que han estat vinculats amb Catalunya des de la religiositat popular. S’hi contemplen els seus trets biogràfics, els atributs característics i se’ls relaciona amb el patrimoni historicoartístic.

Sants tradicionals catalans és el complement i la continuació del Diccionari de sants històrics catalans, publicat fa dos anys pel mateix editorial.
 
Des d'aquí, agraeixo molt sincerament als editors el seu gran interès en seguir apostant pels temes de sants catalans i per fer-ho mitjançant un servidor. 

La presentació tindrà lloc a la Biblioteca Municipal de Manlleu el proper divendres 22 de novembre de 2013, a les 8 del vespre.
 
En seguiré parlant...