14 de set. 2013

Els primers pelegrins passen pel tram manlleuenc del Camí de Sant Jaume

Avui, dissabte 14 de setembre, entre una i dues del migdia, els primers pelegrins –una trentena- han passat pel tram manlleuenc del Camí de Sant Jaume. Han estat rebuts per l’alcalde Pere Prat i el tinent d’alcalde i regidor de Cultura, Àlex Garrido. Com ja anunciava la Devocioteca el passat febrer (vegeu l’apunt: “Manlleu ja té el seu tram del Camí de Sant Jaume”), Manlleu forma part del traçat del Camí de Sant Jaume que travessa els Pirineus per Coll d’Ares segueix cap a Camprodon i Ripoll i, Ter avall, arriba a Manlleu després de fer pas per Torelló i les Masies de Voltregà.

A la sala de sessions de l’Ajuntament, l’alcalde ha acollit als pelegrins a la ciutat i els ha adreçat unes paraules de benvinguda. Posteriorment, Joaquim Rosa, president de l’associació Gerunda i de la Federació d’Associacions del Camí de Sant Jaume de Catalunya, amb Antoni Pedrós, president de l’Associació dels Amics de Sant Jaume de Cervera i la Segarra, han agraït la rebuda que els ha ofert l’alcalde i el tinent d’alcalde així com l’entusiasme i predisposició que ha mostrat l’Ajuntament manlleuenc; el passat 8 de febrer d’enguany, el consistori ja va aprovar una moció al respecte. Així mateix, s’ha constatat que, des de fa uns dies i al llarg del recorregut que passa pel nucli urbà, s’ha instal·lat la corresponent senyalització.

Després que el mateix alcalde segellés (amb el segell realitzat expressament a Manlleu) el llibre del pelegrí a cadascun dels caminants, aquests han continuat la ruta fins a Roda de Ter on han finalitzat el seu itinerari en aquesta jornada.

Segons Joaquim Rosa, aquest brancal que passa per Ripoll té un gran sentit històric ja que l’escriptori del monestir ja es va procurar una còpia del Còdex Calixtí en ple segle XII, veritable guia del pelegrinatge a Sant Jaume de Galícia. Es preveu, segons les seves mateixes paraules que, en un futur proper, el brancal del Camí de Sant Jaume que pertoca a Manlleu consti en una guia per difondre degudament la nova proposta.