31 de jul. 2013

La vida festiva de Manlleu a la 3ª Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic

Demà dijous, 1 d’agost, el Museu del Ter de Manlleu acollirà la quarta sessió de la 3ª Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic. En aquesta ocasió l’eix central serà la projecció d’un documental realitzat l’any 1964 per Joaquim Rifà titulat Reportaje de Manlleu. Es tracta d’un repàs a les principals activitats festives que, en aquella ocasió, van omplir el calendari manlleuenc.

Una bona part de la filmació l’ocupa la Setmana Santa, antany ben reeixida a Manlleu, amb les diverses manifestacions de religiositat més destacades com el Viacrucis, la benedicció de l’aigua o la processó del Sant Enterrament. A l’espai dedicat a la Festa major s’hi mostrarà una de les principals novetats (que s’havien iniciat l’any anterior) del cartell: les corrides de toros. També destaca, d’aquest interessant document visual, la disposició del mercat setmanal i la cavalcada de Reis.

Després de la projecció hi haurà l’oportunitat de conversar amb l’autor.

Finalment, com correspon a la internacionalització del la mostra, s’oferirà el reportatge italià Oltre il Tempo. I ceri di Gubbio, realitzat l’any 2005 per Neri Pier Luigi i Sannipoli Gianluca. És dedicat a una manifestació festiva dedicada sant Ubald, patró de la ciutat.