5 de jul. 2013

Confirmada la propera beatificació del Dr. Guardiet, fill de Manlleu

Aquest migdia, el bloc Josep Guardiet Pujol Beatificació ha confirmat que mossèn Guardiet, conegut com a Dr. Guardiet, nascut a Manlleu, serà beatificat la propera tardor.

Segons el bloc esmentat i seguint fonts del Vaticà, “aquest matí el Cardenal Angelo Amato, Prefecte de la Congregació per a les Causes dels Sants ha tingut audiència amb el Sant Pare Francesc. En el transcurs de la mateixa, el Papa ha aprovat la promulgació del decret de martiri del Dr. Josep Guardiet Pujol”. Més endavant, afegeix que aquest fet comporta que“el Dr. Guardiet s'unirà al grup dels que seran beatificats a Tarragona el diumenge 13 d'octubre de 2013. És la darrera de 33 Causes de la persecució religiosa a Espanya d'aquest grup de màrtirs”.

L’assoliment d’aquesta fita, treballada intensament pels fidels de la parròquia de Rubí –on el futur beat va ser rector i on va deixar una profunda empremta-, serà el final d’un llarg camí. El mes de març de 1959, l’arquebisbe de Barcelona Gregorio Modrego Casaus (1942-1966) ja va promoure el procés de beatificació del Dr. Guardiet i d’altres sacerdots. La causa es va eternitzar que, a l’inici de la dècada de 1990, es va reprendre amb més força. 

Aquests darrers dies, els fets s’han accelerat notablement. L'ordinària de Cardenals i bisbes ha ratificat el parer dels teòlegs sobre la declaració de martiri del Dr. Guardiet i el passat 2 de juliol, es va dur a terme el reconeixement canònic de les seves restes per a l'extracció de relíquies per a la veneració dels fidels. Finalment, avui ha finalitzat el procés que tindrà el moment més àlgid el proper 13 d’octubre. Aleshores, més de 500 religiosos i religioses assassinats a l’inici de la Guerra Civil, la majoria de Catalunya, rebran el reconeixement de beats i beates. Entre aquests també cal comptar al servent de Déu Pere Verdaguer i Saurina de la congregació dels Fills de la Sagrada Família i nat a Manlleu, així com d’altres religiosos osonencs.