9 de juny 2013

Presentada la reedició dels goigs de la Mare de Déu de la Font de Manlleu

Aquest diumenge, s’ha celebrat la Festa de la Font de la Mare de Déu de Manlleu. Després de la missa del matí dedicada als difunts del carrer celebrada a l’església parroquial de Santa Maria hi ha hagut el rés del Sant Rosari, de tarda, davant mateix de la font seguit del cant dels goigs.

Aquesta ocasió, com a novetat especial, ha comptat amb la presentació de la reedició dels vigents goigs que foren estrenats el 1929. Des d’aleshores, cada any, s’entonen els versos de mossèn Joan Puntí Collell combinats amb la  musica per mossèn Ferran Gorchs, seguint el mateix full imprès.

Enguany, però, l’associació Amics dels Goigs de Barcelona (que ha comptat amb la seva representació a Manlleu en la persona de Nora Vela, membre del a Junta directiva), ha ofert una nova imatge d’aquests goigs on, a l’anvers, hi ha les il·lustracions i el treball de compaginació de Toni Donada Madiroles juntament amb l’edició musical de Josep Capdevila i Sanitjas; al revers, es pot llegir la nota històrica escrita per un servidor, que ha coordinat el procés. 

Aquesta nota està acompanyada amb un codi QR que, mitjançant un telèfon mòbil smartphone o una tauleta, amb l’aplicació corresponent, permet enllaçar amb un reportatge audiovisual sobre la font, la Mare de Déu i la seva festa i, especialment, permet escoltar la melodia de mossèn Gorchs. Es tracta dels segon full de goigs de la història impresos amb aquest element que connecta aquest document de la literatura religiosa popular amb les noves tecnologies de la informació després dels que, també a Manlleu, es van confeccionar amb motiu del “retrobament de l’arqueta dels Sants Màrtirs de Manlleu”. De moment, podeu veure l’audiovisual “clicant” el següent enllaç. 
La devoció a la Mare de Déu de la Font és una de les manifestacions de religiositat popular més pròpiament manlleuenques i celebrada, almenys, des del segle XIX. Un grup de veïnes del carrer, les pabordesses de la font, vetllen per l’embelliment constant i l’agençament d’un dels indrets més característics de la ciutat.Avui és la Festa de la Font de la Mare de Déu

Aquest matí, a les 10, la missa oficiada a Santa Maria de Manlleu, té un relleu especial: és dedicada als difunts del carrer de la Font.

A la tarda, al punt de les 5, el veïnat del mateix carrer es reunirà davant del racó més manlleuenc de tots, per resar el Sant Rosari i cantar els goigs dedicats a la Mare de Déu de la Font. 

A més, es preveu una sorpresa per als participants!!!

Us mantindré informats...