30 de maig 2013

Es reediten els 'Goigs de la Mare de Déu de la Font de Manlleu'

La reedició dels Goigs de la Mare de Déu de la Font de la Vila de Manlleu va ser presentada, ahir vespre, a la seu dels Amics dels Goigs de Barcelona, entitat que n'ha assumit l'edició. El fet va tenir lloc en el marc de la quarta conferència del XVIè cicle amb el títol de "Els goigs i les capelletes de carrer".

Els goigs originals, dels quals s'ha conservat la lletra i la música són de 1929. El text, a leshores, va anar a càrrec del literat mossèn Joan Puntí i Collell i la melodia fou obra de mossèn Frran Gorchs i Rabat, ambdós de Manlleu. L'estrena es va fer el 2 de juny d'aquell any amb motiu de les festes que se celebren anualment, en el diumenge dins l'octava de Corpus, dedicades a la Mare de Déu de la Font.

Aquesta reedició ha comptat amb les il·lustracions i compaginació de Toni Donada Madiroles, l'edició musical de Josep Capdevila i Sanitjas i la coordinació i nota històrica d'un servidor.
La presentació pública a Manlleu tindrà lloc el proper 9 de juny, a les 5 de la tarda, dins la celebració de les festes de la Mare de Déu de la Font d'enguany. Els goigs, a més, són la segona edició amb un codi Qr després dels presentats l'any passat i dedicats al "retrobament de l'arqueta dels Sants Màrtirs de Manlleu"; enguany, però, en una versió 2.0 el codi enllaça amb la melodia dels goigs i, també, amb imatges de la Mare de Déu de la Font, la font i la seva festa. 

Gràcies als Amics dels Goigs de Barcelona, la distribució d'aquests goigs serà nacional i, segurament, també traspassaran les froneteres del nostre país.

De moment, i sense descobrir totalment el misteri, us presento la reedició dels Goigs de la Mare de Déu de la Font de la Vila de Manlleu de 2013.