26 de maig 2013

Cloenda de segona edició de la 'ruta de les fornícules de Vic'

Aquest diumenge, ha tingut lloc la darrera sessió de ls 'ruta de les fornícules de Vic', organitzada per l'Oficina de Turisme vigatana i conduïda magistralment per Xavier Cervera. 

En aquesta segona edició, l'itinerari ha sortirt del clos de les antigues muralles de la ciutat i s'ha endinsat per l'eixample Morató. Durant una hora i mitja, s'ha pogut contemplar vint-i-quatre capelletes de carrer de diversa tipologia (fornícules, plagons de rajola, baixrelleus) dedicats a advocacions marianes, sants i altres personatges celestials. 

Cervera ha destacat els principals aspectes històrics, artístics i de devoció de cadascuna tot afegint alguna anècdota curiosa. És el cas de la capelleta dedicada als Sants Màrtirs, Llucià i Marcià, antics patrons de Vic, del carrer del bisbe Casadevall. Com es pot ben comprobar, des del moment de la col·locació de l'actual vidre que protegeix la fornícula, encara és hora que s'apliqui la mínima neteja; de cap altra manera s'entén que es distingeixi clarament la referència al taller de fusteria que va assumir l'encàrrec.