17 de des. 2012

Efemèrides de la religiositat popular catalana: del 17 al 23 de desembre

 18 de desembre de 1430
El patriarca Francesc Climent Çapera, arquebisbe de Barcelona ,mor en aquesta ciutat amb fama de sant.
19 de desembre 1660
Quan es removien els fonaments de l’altar de l’església de la Mare de Déu de la Gleva (Masies de Voltregà) es va descobrir el cadàver d’una nena que va passar a ser venerada com la pastoreta que esmenta la llegenda de la troballa de la imatge mariana.
20 de desembre de 1970
S’inaugura l’església parroquial de la Mare de Déu de Lourdes de Vic
21 de desembre de 1849
Reunió fundacional de la delegació mataronina de la Congregació de la Bona Mort de Barcelona. Realitzava una processó, el Dimecres Sants, presidida per una imatge del Sant Crist de les Ànimes.
23 de desembre de 968
Frujà fa donació d’un alou que posseeix a Santa Maria de Manresa.
23 de desembre de 1637
Un grup de monges carmelites s’instal·la a la casa Berguedà de Vic, de forma provisional, fins que l’any 1646 passen al convent propi, a tocar del portal de Santa Eulàlia, fora muralles, de Vic
23 de desembre de 1966
L’Ajuntament de Manlleu acorda, després de consultar a les autoritats eclesiàstiques, de suspendre l’acompanyament de difunts des del domicili a l’església parroquial per no interrompre el trànsit creixent  pels carrers de la població com solia passar en aquests casos.
23 de desembre de 1989
 Benedicció de la imatge de la Mare de Déu del Roser, pel bisbe de Vic Josep M. Guix, que va passar a presidir la capella del Pedró dins la propietat del mas Bertrana del municipi de l’Esquirol (Osona)
Bibliografia (cliqueu)