19 de jul. 2012

Presentada ‘Catalonia Sacra’, una nova eina per conèixer el nostre patrimoni eclesiàstic

Aquest dijous, 19 de juliol, ha tingut la presentació de Catalonia Sacra, segons informa Flama: agència cristiana de notícies. L'acte ha tingut lloc a  la basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona i ha estat presidit pel cardenal Lluís Martínez Sistach, arquebisbe de Barcelona, i per Mons. Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona i president de la  Conferència Episcopal Tarraconense.

Es tracta d'un projecte, que ja és realitat, destinat a fomentar el coneixement lle patrimoni arquitectònic i artístic que ofereixen els deu bisbat de l'església catòlica del nostre país i que ha nascut de l'interès dels bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET) i, especialment, dels delegats del Secretariat Interdiocesà de Conservació i Promoció de l'Art Sagrat (SICPAS).

Catalonia Sacra té difusió a partir d'una plataforma web on es presenten els tres eixos de la seva oferta.  El primer, proposa un contacte amb les deu catedrals catalanes mitjançant unes visites dirigides a la comprensió de la realitat litúrgica i artística de l'edifici. El segon eix exposa diverses rutes diocesanes que faciliten, també, un coneixement territorial, històric i monumental de cadascun dels bisbats. Finalment, un tercer eix conté visites globals per la geografia catalana amb el patrimoni eclesiàstic com a motiu. Es preveu que, passat l'estiu, Catalonia Sacra es vagi dotant de noves eines destinades a facilitar les visites proposades.

Igualment, són interessants alguns dels diferents enllaços com el que permet la visualització dels diversos números de la revista Taüll, publicada pel Secretariat interdiocesà per a la Custòdia  i Promoció de l'Art Sagrat de Catalunya.