18 de maig 2012

Imatges de la presentació dels 'Goigs al retrobament de l'arqueta...' a Manlleu

Un bon nombre de manlleuenques i manlleuencs s'ha reunit, avui, al temple parroquial de Santa Maria de Manlleu, per assistir a la presentació dels 'Goigs al retrobament de l'Arqueta dels Sants Màrtirs de Manlleu'. Acompanyat de Toni Donada, conjuntament hem pogut explicar la història antiga i recent de l'arqueta dels Sants Màrtirs en el mateix lloc on es va produir la devoció durant dos segles i mig, de la seva desaparició l'any 1936 i del seu 'retrobament' fa justament uns mesos.
L'acte ha estat iniciat per la benvinguda adreçada per mossèn Joan Serrabassa, rector de la parròquia. S'ha comptat amb la participació, que agraeixo especialment, de mossèn Josep M. Riba, director del Museu Episcopal de Vic.
S'ha pogut comptar amb la companyia de Josep Capdevila, autor de la melodia dels goigs, però no amb la de Nora Vela, que ha actualitzat la lletra original i que ha adequat la rima poètica, a la qual s'ha fet esment.
L'acte ha finalitzat amb el cant dels goigs, per part del cor parroquial dirigit per Joan Usart, al qual s'han sumat tots els assistents que ja tenien, a les seves mans,
Ha estat, per mi, un acte molt emotiu i que ha intentat retornar, encara que de forma simbòlica, l'Arqueta dels Sants Màrtirs al seu lloc inicial.
Ara, aquest full de goigs, editat per l'associació Amics dels Goigs de Barcelona, que compta, per primera vegada en aquest tipus de document d'un codi QR (inspiració inicial de Núria Silvestre) ja van sols...
Només em cal agraïr l'assistència de totes i tots.
Aquí teniu unes imatges de la vetllada...