26 de febr. 2012

La vigatana Maria Carme Sallés i Barangueras serà canonitzada el proper 21 d’octubre


Segons va informar el servei de premsa de la Santa Seu de Ciutat del Vaticà, en el consistori del passat 18 de febrer, va ser aprovada la canonització de Maria Carme Sallés i Barangueras.
Fundadora de la congregació de les Religiosas ConcepcionistasMisioneras de la Enseñanza, va néixer a Vic el 9 d’abril de 1848 i va morir a Madrid el 25 de juliol de 1911.
Des de feia uns mesos que, per aprovació del miracle per intercessió de la beata, se sabia que seria canonitzada properament. Ara ja hi ha data establerta. Serà el 21 d’octubre de 2012 conjuntament amb sis beats més.  Maria Carme Sallés havia estat beatificada per Joan Pau II el 15 de març de 1998.

1 comentari:

miqueldevic ha dit...

Cal dir que la vigatana Maria Carme Sallés va ser la primera dona que va tenir l'honor de ser inscrita a la galeria de Vigatans Il.lustres a la Sala de la Columna de l'Ajuntament de Vic, l'antiga seu del Consell Municipal. El seu quadre al costat d'altres prohoms vigatans hi és des de l'any 1999, ben proper al de Sant Miquel dels Sants, que estrenà aquesta Galeria d'il.lustres l'any 1890.