4 d’oct. 2011

Víctor Pàmies ha presentat el seu llibre a Torelló

Dimarts 4 d’octubre de 2011, Víctor Pàmies va presentar el seu llibre Amb cara i ulls: diccionari de dites i refranys sobre l’ull. La sala d’actes del Casal de la Gent Gran de la capital de Ges ha estat el lloc on s'ha desenvolupat aquesta activitat.
Cal destacar, de bon primer, que aquest és el primer llibre escrit en llengua catalana que s’ha dut a terme mitjançant el sistema de micromecenatge. Es tracta d’una nova forma de donar viabilitat a projectes de diferent tipus a partir de petites però nombroses aportacions econòmiques voluntàries que, al seu torn,
reben una compensació prèviament pactada d’acord a la seva participació en el projecte. En aquest cas, el fruit del projecte de Pàmies ha estat l’edició d’un recull de més de 700 dites i refranys sobre l’ull, amb equivalències en castellà i altres informacions d’interès fraseològic.
Víctor Pàmies i Riudor (Barcelona, 1963) és un reconegut filòleg que ha desenvolupat diferents projectes relacionats amb la paremiologia i la seva difusió mitjançant Internet. Així, li són ben reconeguts un bon nombre de blocs, entre aquests Raons que rimen i iniciatives de gran ressò popular com el Top ten dels refranys catalans. Ha rebut diferents reconeixements per aquesta tasca de promoció de la nostra llengua i les seves diverses formes d’expressió.
La introducció a l’acte i presentació del protagonista ha anat a càrrec d’un altre blocaire, Jordi Dorca, lingüista especialitzat en dialectologia. És autor del bloc Adverbia, presentat com el ‘geobloc del català central’.
Personalment, encara que de forma molt breu i en un moment no massa avinent, he estat molt complagut de poder saludar en Víctor. Víctor: Espero que hi haurà algun moment més distès en un futur ben proper”.
Lamento els desajustos d'aquest text. No hi ha manera, des de fa dies, de fer funcionar el programa degudament!!!