31 de maig 2011

Presentació del llibre ‘Amb cara i ulls’ de Víctor Pàmies a Barcelona

Aquest proper dimecres 1 de juny, es presenta a la seu nacional d’Òmnium Cultural de Barcelona el llibre Amb cara i ulls de Víctor Pàmies i Riudor.
Aquest company blocaire (
Raons que rimen i d’altres blocs), lingüista i expert en paremiologia, va emprendre l’edició d’aquest llibre, subtitulat ‘Diccionari de dites i refranys sobre l’ull’, mitjançant el crowdfunding. D’Aquesta estranya paraula, que es pot traduir conceptualment per micromecenatge, en diu la Viquipèdia que “descriu la cooperació, atenció i confiança col·lectiva de persones que treballen conjuntament i inverteixen diners en altres recursos junts, normalment per Internet, per donar suport als esforços iniciats per altra gent o organitzacions”.
Tot i que se sol dir allò de “músic pagat no fa bon so”, en Víctor ha executat el seu compromís amb tota fidelitat i amb un magnífic resultat. Així, a partir de les aportacions d’un bon nombre dels anomenats ‘mecenes’ ha recollit en un volum més de 700 parèmies que fan referència a l’ull, amb unes interessants explicacions de cadascuna quer la defineixen i contextualitzen.
Malauradament, no podré assistir a aquesta presentació però desitjo tota la sort del món per Víctor Pàmies i en aquesta nova aventura que emprèn. Espero que aquest llibre, com ell mateix ja té previst, sigui el primer d’una interessantíssima col·lecció sobre les dites sobre les diferents parts del cos humà.
Moltes felicitats!!!

2 comentaris:

Jordi Dorca ha dit...

M'hi afegeixo.
Però jo tampoc hi podré ser, en aquella hora.
Estem mirant, però, de poder-ne fer una presentació a Torelló.
Salut i mots!

vpamies ha dit...

Joan, llàstima! M'hagués agradat poder-te saludar.

Ara, com amb en Jordi Dorca, la meva disponibilitat per anar on sigui a presentar la meva primera criatura literària en paper és absoluta. Només cal que m'ho digueu, i jo vinc!