21 de des. 2009

El Vaticà reconeix un miracle atribuït al català Josep Tous i Soler i encara la beatificació dels de Joan Pau II i Pius XII

El Vaticà ha emès una informació relacionada amb la Congregació per a la causa dels sants en la qual fa constar que ha reconegut un miracle atribuït al caputxí català Josep Tous i Soler (Igualada 1811 - Barcelona 1871). Aquest és un pas decisiu per aconseguir la seva beatificació.
En el mateix butlletí es van reconèixer miracles fets per intercessió del conegut, especialment a Andalusia, el venerable Fray Leopoldo de Alpandeire (24 de juny de 1864, Alpandeire, (Málaga)- 9 de febrer de 1956, Granada) i de Manuel Lozano Garrido (Linares, Jaén, 9 de agosto de 1920 - 3 de novembre de 1971).


La beatificació de Joan Pau II o Pius XII, més a prop
Així mateix, el Vaticà va fer un pas en ferm cap a la beatificació dels anteriors pontífexs Joan Pau II i Pius XII. D’aquesta manera es veuen reconegudes les veus que, els dies posteriors a la mort de l’anterior papa ja demanaven la seva promoció com a sant; cal recordar el ‘santo subito’ que ressonava a la mateixa plaça de Sant Pere de Roma en els dies del seu enterrament. Contràriament, és molt més polèmica la possible beatificació de Pius XII per la seva postura oficial durant la Segona guerra mundial.
Imatges: targetes amb relíquia de Fray Leopoldo de Alpandeire (anvers i revers), de Joan Pau II i de Pius XII editades amb motiu de promocionar la seva beatificació.