6 d’abr. 2009

Processó dels Dolors de Vic. Reportatge audiovisual d’un acte tradicional de Setmana Santa

Diumenge de Rams, a l’entrada de fosc, Vic es torna a omplir per veure la tradicional Processó dels Dolors o, com es coneix popularment, “dels armats”. Els soldats romans esperen davant de l'autèntic Temple romà, escenari idoni per a la recreació prèvia, l'hora d'inici de la processó. Mentre, ja es va aplegant una munió de gent en els sinuosos carrers de la ciutat per contemplar la manifestació religiosa, carregada de sentiment pietós, organitzada per l'antiga Congregació dels Dolors.

A l'hora convinguda se surt de l’església dels Dolors, just darrera la catedral. Amb pas lent, com és habitual, tot el seguici fa camí pel casc antic vigatà fins a retornar al lloc de sortida.


El seguici està format per més de més de 500 persones vestides d’’armats’ o de penitents, portant amb els símbols de la passió, que van acompanyar el pas de la Mare de Déu dels Dolors.

Aquesta processó, que prové del segle XVIII, reuneix any rere any a un nombrós públic que manté un rigorós silenci; per aquest darrer motiu es coneix, també, com la processó del silenci.

És una de les manifestacions de religiositat popular més genuïnes que es mantenen, actualment, a la comarca d'Osona.

A continuació podeu veure un petit reportatge audiovisual: