7 de febr. 2009

El darrer número d’EL FAR DE PUIG-AGUT ja és al carrer

L'edició impresa del número 82 de la tercera època de la publicació degana de Manlleu, el Far de Puig-agut, ja és al carrer; també se'n pot llegir en la seva versió digital.
En aquesta edició, encapçalada per una fotografia amb el santuari nevat realitzada per Xavier Valls, hi ha diversos articles. El primer, dedicat a ‘Les aigües mineromedicinals de Madiroles’, de la mà d’Àlex Roca, recorda la iniciativa frustrada de Ramon Madirolas que pretenia convertir el paratge de Puig-agut i la seva casa pairal en un centre de balneari i de lleure al voltant d’aigües amb propietats medicinals localitzades en una deu. La vinyeta de Toni Donada amb el seu protagonista, En Madiroles, tracta el fet dels missatges ateus en autobusos. També s’hi pot trobar un article de reflexió del pare Marcel Capellades, ermità de Sant Salvador, sobre aquells elements sobre els quals hem de pensar durant la proper Quaresma. I finalment, es pot llegir un text de Joan Arimany sobre ‘Uns goigs inèdits dedicats al Sagrat Cor de Puig-agut’ recollits entre les obres premiades del certamen literari, celebrat a Manlleu, el 1890.
El Fra de Puig-agut és la publicació sorgida de la pabordia del santuari de Puig-agut de Manlleu i que li fa de portaveu. En aquesta ocasió, com és habitual, convida a tothom que ho desitgi a apropar-se al temple, que la tradició diu que és el primer que va ser dedicat al Sagrat Cor de tot l’estat espanyol, i especialment a la celebració de la missa que, amb motiu de la festivitat de la Mare de Déu de Lourdes, presidirà mossèn Jacint Anglada.
Podeu accedir a la versió digital d’aquesta publicació ‘clicant’ sobre aquesta imatge de la seva darrera portada: