27 de maig 2009

1 any de la Devocioteca

Aquests dies es compleix justament un any des de la posada en funcionament d’aquest bloc. Era l’època en què la Mare de Déu de Montserrat feia cas dels precs que demanaven pluja després de la persistent sequera i l’aigua ens amarava a totes i a tots. Des d’aleshores han estat prop de 145 articles intentant tractar, amb més voluntat que traça, aspectes de la religiositat popular del territori en què la llengua mare és el català. Un any no és gaire però tampoc pensava arribar-hi amb les mateixes ganes, o més, del primer dia.
Han estat dotze mesos en què han sorgit amistats virtuals que valoro i agraeixo (Zerosetze de Bibliogoigs, Júlia de La panxa del bou, Galderich de & piscolabis librorum, Francesc de Petjades…, Víctor dels blocs paremiològics, Josep d’El Faristol d’Obaga, i molts d’altres (sense oblidar a tots els seguidors inscrits als quals també adreço el meu agraïment més sincer). La freda comunicació a cop de tecla ha estat, almenys en aquells missatges que he rebut, sobradament compensada per la calidesa dels continguts.
Tot i que el recompte de visites no es va fer des del primer dia, hi ha hagut prop de set mil visites que han mirat unes dotze mil pàgines. Moltes gràcies a totes i a tots. No tindria raó de ser aquest bloc si no fos perquè algú el llegeix. Aquesta és la màxima compensació que, en el meu cas valoro sobradament coberta per l’esforç esmerçat.
La cosa, però, no acaba aquí. Tot i haver cobert un cicle del calendari anyal han quedat moltes coses, volgudament o no, al tinter.
Precisament, aquest darrer mes s’ha proposat una enquesta sobre l’interès que té el bloc entre les seus lectors/res seguidors/res. D’un total de 12 respostes, 10 (83’5%) internautes han marcat que “molt interessant” i 2 (16,5%) internautes han considerat que era “gens interessant”. A totes i a tots les/els agraeixo la seva participació i sinceres respostes. Aquesta dualitat en les contestes, sense termes mitjos, deu significar que tot i que alguna cosa es deu fer bé encara hi ha àmbits de la nostra religiositat popular que no són tractats o no ho són prou degudament. Personalment sempre he cregut que el repte de la millora constant ha de ser ben present i regir el treball diari.

Ens anem veient, ens anem llegint, ens anem escrivint...

Gràcies.

Joan

5 comentaris:

Galderich ha dit...

Joan, moltes felicitats i endavant amb molts altres cicles anyals que esperem amb deler!

Zerosetze ha dit...

Per molts anys Joan, en el sentit més literal i ampli de l’expressió. Això vol ser tot un reconeixement a l’oportunitat del bloc, dels temes i del moment en el seu tractament, a la creativitat i a la rigorositat del estudis exposats, a l’erudició de les notes, a la motivació lectora que desperta el conjunt de cada escrit...i a la teva amistat a la que dec també tanta informació i tanta cordialitat.

Una joiosa abraçada!!!

Joan Arimany Juventeny ha dit...

Galderich, Zerosetze,
Moltes gràcies a tots dos per les vostres paraules d'ànim. Són la millor empenta per seguir.

Francesc ha dit...

Hola Joan. Moltes felicitats!
La veritat és que costa trobar blocs d'interès (això és molt relatiu) i sobretot ben documentats. En el teu cas es compleixen les dues condicions.
Felicitats de nou i segueix amb aquesta mateixa devoció (o més, si pots).

Francesc

Joan Arimany Juventeny ha dit...

Hola Francesc,
Moltes gràcies.
Espero seguir amb l'ajuda de totes i tots.