19 de gen. 2009

Reportatge audiovisual del passant dels Tres Tombs i del ‘Ball del Ciri’ de Manlleu

Diumenge 18 de gener de 2009, com a acte centrals de les Festes dels Tonis 2009 de Manlleu, va tenir lloc el tradicional passant dels Tres Tombs i el Ball del Ciri.
Desprès de la missa solemne en honor de sant Antoni del ‘porquet’ i de la benedicció, a càrrec del rector de la parròquia de Santa Maria mossèn Joan Serrabassa, de les cavalleries i altres animals que solen conviure amb les persones va tenir lloc el tradicional passant del tres Tombs. Seguit per un nombrós públic escampat pels carrers de la ciutat osonenca, el seguici format per una gran quantitat de
carruatges, carros, carretes i altre tipus de vehicles estirats per força animal va visitar -com sol ser habitual-, els domicilis del banderer d’enguany, Antoni de Lamo, la cordonista, Imma Palomar i el cordoner Miquel Rifà; també ho van fer en el cas del banderer infantil, Martí Bosch i els seus cordoners, Arnau Estrada i Roc Pujadas.El recorregut va finalitzar, després de fer les tres passades de rigor per la plaça Fra Bernadí, a la una del migdia on va tnit lloc la ballada del tradicional ‘Ball del Ciri’. Tres grups, de diferents edats, van ser els balladors d’aquesta típica i centenària dansa manlleuenca. El tercer, el grup de major edat, va estar format pel banderer i cordoners de l ‘any passat que, d’aquesta manera, donaven pas als d’enguany, que també ballaven.