30 d’ag. 2008

El carrer de la Passió de Manlleu fa festa dedicada a sant Roc

La festivitat de sant Roc s’escau el 16 d’agost però els veïns del carrer de la Passió de Manlleu –que tenen aquest Sant en una capelleta- no la celebren aquest dia; com que la data s'escau en plena Festa Major del municipi, des de fa vint-i-tres anys que passen els dies de gatzara al darrer cap de setmana de mes.
A darrera hora de la tarda del divendres 29 d’agost ja es va engalanar el carrer i al punt de les 9 del vespre es va iniciar el res del rosari davant de la fornícula. Acabada aquesta oració, com sol ser habitual, un veí o veïna, com en aquest cas, va fer lectura del pregó inaugural. Carolina Gimbert i Suriñach recentment doctorada en química, va fer un repàs dels esdeveniments més importants ocorreguts al món en aquest darrers mesos. Van ser tractades les Olimpíades de Pequín, l’Expo de Saragossa sobre l’aigua, la sequera de l’hivern i les pluges de primavera així com les eleccions generals del març i les negociacions sobre el finançament de la Generalitat. Seguidament, i ressituant el seu discurs, va fer menció del bon veïnatge que es viu al carrer de la Passió, de les diferents activitats que s’organitzen durant l’any i de les quals aquestes festes en honor a Sant Roc en són el millor exponent.
Podeu veure uns fragments d’aquest pregó en el següent enregistrament videogràfic:Després del pregó, els més menuts també van participar d’aquest repàs als fets més destacables del context internacional d’aquests dies passats, amb una desfilada olímpica i una ballada del l’eurovisiva cançó del Chiki Chiki. Posteriorment, tothom es va posar a la feina i es van parar les taules per al sopar popular.
La festa continuava tot el cap de setmana amb més àpats veïnals, ball i jocs de cucanya per a la mainada.
Podeu veure informació del programa d’activitats, el cartell de les festes d'enguany i una selecció de fotografies d’Adrià Costa al diari digital Osona.com.

I si voleu saber sobre la capelleta de Sant Roc del carrer de la Passió i informació sobre les festes d’anys anteriors cliqueu aquest enllaç cap al bloc Capelletes de carrer de Manlleu.